Vimoda assisted living

Huisvesting-dienstverlening

Het dienstverleningsaanbod van VIMODA-services is afgestemd op de specifieke noden van onze bewoners. Onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende types. 

Klik op een dienst hieronder voor een gedetailleerde omschrijving.


Ontwerp zonder titel

De woonassistent in onze erkende assistentiewoningen is het centraal aanspreekpunt van de residentie. Bij hem (haar) kan u terecht voor al uw vragen, opmerkingen, bestellingen e.d. Hiernaast begeleidt de woonassistent u bij alle administratieve beslommeringen.
De woonassistent is tijdens de kantooruren steeds telefonisch bereikbaar maar is eveneens zeer frequent ter plaatse aanwezig (gemiddeld 1 à 2 uur per dag).
De (medische) 24 uur permanentie wordt buiten de kantooruren verzorgd door onze samenwerking met een thuisverplegingsdienst. Uiteraard zal bij een (medisch) noodgeval de woonassistent ook zo spoedig mogelijk assistentie verlenen.

De residentie gaat samenwerkingsverbanden aan met diensten voor thuisverpleging, artsen … Op uw vraag worden zij ingeschakeld in onze residentie. De woonassistent neemt hierbij de volledige organisatie – administratie voor zijn (haar) rekening. Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

De residentie gaat samenwerkingsverbanden aan met diensten voor ergotherapie, kinesitherapie, (medische) pedicure … Op uw vraag worden zij ingeschakeld in onze residentie. De woonassistent neemt hierbij de volledige organisatie – administratie voor zijn (haar) rekening. Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

Elke wooneenheid heeft een volwaardige keuken zodat u steeds zelf kan koken. Indien u hier geen zin in hebt, bieden wij u een alternatief. De residentie levert 6 dagen op 7 dagverse maaltijden. Enkel op zaterdag worden de maaltijden bereid voor zondag. U kan kiezen of u een specifiek maaltijdmoment wenst (ontbijt, middag en avondmaal) of een volledig dagpakket. Al onze maaltijden kunnen aangepast worden aan specifieke (medische) vereisten zoals dieetmaaltijden, glutenvrije maaltijden, zoutarme maaltijden … De woonassistent neemt hierbij de volledige organisatie (bestellingen) voor zijn (haar) rekening. Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

De gemeenschappelijke delen (polyvalente ruimte, gangen, lift, buitenzijde ramen (2 x per jaar) …) worden kosteloos voor u onderhouden. Indien u een poetsdame wenst voor uw wooneenheid kan u deze via onze dienstverlening bekomen aan 11 euro/uur. De woonassistent neemt alle administratie voor zijn rekening (beheer dienstencheques, zorgen voor vervanging bij afwezigheid …). Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

Elke wooneenheid heeft een volwaardige bergruimte (met de benodigde aansluitingspunten) waar u een wasmachine en droogkast kan plaatsen. Indien u niet zelf wil wassen en – of strijken biedt de residentie u een alternatief. Indien u een strijkdame wenst voor uw wooneenheid kan u deze via onze dienstverlening bekomen aan 11 euro/uur. Er is eveneens een samenwerking voorziet met een dienst voor droogkuis. De woonassistent neemt alle administratie voor zijn rekening. Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

De residentie voorziet een transportdienst. Op uw vraag wordt er (aangepast) transport voorzien. De woonassistent neemt hierbij de volledige organisatie voor zijn (haar) rekening. Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

Recht tegenover onze residentie is een Delhaize gelegen. Niettegenstaande kan u gebruik maken van onze winkeldienst indien u dit wenst. De woonassistent neemt uw bestelling op en bezorgt u de boodschappen op een afgesproken datum. De kostprijs voor deze dienst bedraagt 10% op het totaalbedrag van de aankopen (bv. 5 € voor een aankoop van 50 €). Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

Voor ouders met kinderen organiseert onze residentie een oppasdienst. Voor of na schooltijd, wenst u een avondje uit … in al deze gevallen kan u beroep doen op deze dienst. De woonassistent neemt alle administratie voor zijn rekening. Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

Hebt u nood aan een gezellige babbel, wil u uw hart eens luchten of zoekt u iemand om op een leuke manier tijd door te brengen? In samenspraak met de woonassistent wordt een gepaste oplossing voor u gezocht. Deze dienst wordt uiteraard in alle discretie en met het grootste respect naar alle partijen toe verzorgd. Eveneens in dit kader worden onze residenten gestimuleerd om samen te eten, deel te nemen aan sociale activiteiten e.d. Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

De residentie voorziet een technische dienst. Op uw vraag worden er (grote) klussen uitgevoerd. Indien u een technische interventie wenst voor uw wooneenheid kan u deze via onze dienstverlening bekomen aan 30 euro/uur. Kleine interventies en het algemeen onderhoud van de residentie worden uiteraard kosteloos voor u gedaan. De woonassistent neemt hierbij de volledige organisatie voor zijn (haar) rekening. Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

Het tuinonderhoud wordt kosteloos voor u voorzien en zal gebeuren in functie van de noodzaak. VIMODA verbindt zich er toe de omgeving rond de voorziening netjes te houden. De woonassistent neemt hierbij de volledige organisatie voor zijn (haar) rekening.

De residentie voorziet een glazenwasser. Tweemaal per jaar worden alle ramen en glazen deuren van de residentie aan de buitenzijde kosteloos gewassen. Indien u dit wenst kan u onze glazenwasser ook inschakelen voor het wassen van de ramen aan de binnenzijde. De woonassistent neemt hierbij de volledige organisatie voor zijn (haar) rekening. Niettegenstaande dit aanbod blijft u uiteraard vrij om de dienstverlener van uw keuze in te schakelen in onze residentie.

nl_NLDutch